Städer och byar/Cıtıes and vıllage

Istanbul.

Välkommen till min sida omTurkiet

Turkiet är ett fantastiskt land som är väl värt att besöka om man inte varit här tidigare. Har man varit här tidigare är kanske dessa sidor något mera du kan ha nytta av om du åter vill åka hit.

Vi vill speciellt dela med oss av våra erfarenheter från speciellt Marmaris. Denna ort är en verklig pärla och härifrån kan man lätt ta sig till alla närliggande byar och städer. Det mest lämpliga sättet att resa i Turkiet är med buss. Det är både trevligt och billigt. Från Marmaris tar du dig lätt till andra ställen. Ex är 1.5 timmar med båt till grekiska Rhodos. 1,5 timmar med buss till Bodrum. 3 timmar med buss till Fethyie och Öludinez.

Bokar du med Turkisch Airlines kan du vid mellanlandning stanna några dagar i Istanbul på vägen dit eller på vägen hem. Vi hjälper dig gärna med råd och tips.

Du är välkommen att höra av dig.

 

Mvh

Bosse

Turkboman

Blå Moskén Istanbul

Blå moskén (på turkiska Sultanahmet Camii, "Sultan Ahmed-moskén") är en stor moské i Istanbul, klädd i blått kakel. På natten lyser strålkastare upp byggnaden från alla håll. Den lät byggas av den osmanske sultanen Ahmed I mellan 1609 och 1616, och arkitekturen är delvis inspirerad av Hagia Sofia. Blå moskén är en populär utländsk benämning på moskén, men det officiella namnet är Sultan Ahmed-moskén. Smeknamnet kommer av att moskén är en av flera turkiska moskéer klädda med keramikplattor från Iznik som har blåa detaljer. Även de övriga kallas stundtals blå moskén.

Istanbul

Istanbul (turkiska: İstanbul, Konstantinoúpolis, äldre svenskt namn: Miklagård) är Turkiets största stad och är belägen vid Bosporen och Marmarasjön på gränsen mellan Europa och Asien.  Folkmängden uppgick till 13,8 miljoner invånare i slutet av 2012 på en yta av 5 343 kvadratkilometer. Av dessa bodde cirka 60 procent på den europeiska sidan och 40 procent på den asiatiska sidan.[2]

Istanbul är Turkiets kulturella och ekonomiska centrum, trots att Ankara är huvudstaden. Staden var Europeisk kulturhuvudstad 2010 tillsammans med städerna Pécs och Ruhrområdet.

Istanbul grundades av greker på 600-talet f.Kr. som Byzantion; såsom Nova Roma eller Konstantinopel var den senare huvudstad i Romarriket och Bysantinska riket (Östrom) från 330 fram till 1453, då den blev Osmanska rikets huvudstad. Då Republiken Turkiet utropades år 1923 blev landets huvudstad Ankara. Namnet Istanbul blev officiellt år 1926

Fakta

http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Bazaar,_Istanbul

Idag är Grand Bazaar ett blomstrande komplex, som sysselsätter 26.000 personer. Besöks av mellan 250.000 och 400.000 besökare varje dag, och en av de stora sevärdheterna i Istanbul. [4] Det måste konkurrera med moderna köpcentra vanliga i Istanbul, men dess skönhet och fascination utgör en formidabel fördel för det. Chefen för Grand Bazaar Artisans Association hävdade att komplexet under 2011 - det år den 550: e födelsedagen var det mest besökta monumentet i världen.

 
Feedback
 
Härliga Marmaris från höjden där man kommer in med buss från Airport Dalaman.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Torbjörn | Svar 23.07.2013 16:19

Äntligen en bra hemsida från någon som vet lite.Skall bli intressant att följa

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

20.11 | 14:01

Tack det samma Anders. Nyu kan du resa billigt med Pegasus och uppleva gamla minnen i Altinkum/Didim eller inte vaför vackra Marmaris.

...
19.11 | 22:40

Merhaba Bosse, tack för ett fantastisk kul samtal idag. Anders från hallströmsgatan i Västervik.

...
15.01 | 12:01

Hej!'
Kul att se sidan. Imponerande vad du har fått till!
Synd att man är så kär i England!
Hej
Pia-Kristina

...
09.08 | 22:08

Lite tips på bra och billiga hotell/boende och var man bokar billiga resor

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS