Marmaris

Marmaris beach

Marmaris när man väljer att bo i Turkiet

Bodrum, Antalya,Alanya, Öludinez,Kemer, Side med flera semesterorter som vi svenskar och andra nationaliteter väljer när man åker för att semestra i Turkiet. Det verkar som Marmaris har kommit i skymundan som semesterort för oss svenskar av någon underlig anledning. Efter 10 års resande och besök två gånger om året till Turkiet har min sambo Mona och jag alltid återvänt först till Marmaris och därefter rest runt med alla de förträffliga bussbolag och bussresor som finns. Det är billigt att åka buss i Turkiet och är ett rent nöje och faktiskt lyxigt. Mer om detta under rubriken Resa. 

Varför då Marmaris ? ,Det absolut bästa stället att besöka första gången eller någon gång när man åker till detta fantastiska land.

Svar: Marmaris är en väl utvecklad liten ort där det på vintern bor ca 20 000 personer. Sedan blomstrar den upp från mitten av maj till oktober och besöks av massa olika nationaliteter.

Marmaris är på ett turistiskt sätt mycket välutvecklat. Man slipper massa påträngande försäljare. Visserligen växlar alla i ex basaren några ord när du vandrar förbi alla fina butiker med stort utbud av guld och silversmycken, skinnjackor och massa kopior av välkända fritidskläder. Men framförallt är dom inte lika påträngande och ibland otrevliga som i Side och Alanya. Dessutom dräller det av svenskar i ex Alanya. Svenskar träffar man ju varje dag i Sverige. Mona och jag har uteslutande och oftast bara träffat den turkiska befolkningen eftersom vi letat upp alla smultronställen bland alla turkiska restauranger och andra ställen.

Marmaris ligger längst ut åt väster vid medelhavet och ca en timmers båtfärd innanför grekiska ön Rhodos. Utanför Marmaris möts också medelhavet med egeiska havet. Detta medför att man dagligen kan välja på alla jättetrevliga båtturer och vid ett stopp bada i Medelhavet för att vid nästa stopp bada i Egeiska havet. Båtturerna är många och går ut vid ca 10:00 på fm för att vara tillbaka i Marmaris vid 17-tiden. Verkligen att rekommendera då det kostar ca 100 svenska kronor vilket i den summan inkluderar lunch. Oftast och nästan alltid kyckling med pasta och grönsaker. Sjön suger så det blir gott varje gång även om man gjort utflykterna massor av gånger.

Varför utgå från Marmaris ?.

Svar: Det är ca 13 mil till Bodrum viket tar ca 2 timmar med buss. Utanför Bodrum ligger Kos på bara en timmes avstånd med båt. Altså kan man snabbt besöka Kos. Utmed denna kust ligger flera fina orter som -Altinkum/didim samt Kusadasi. Utanför Kusadasi ligger Samos så hela denna kustremsa ligger nära alla grekiska öar.

Från Marmaris går också dagligen utflykter till historiska sevärdheter som Ephesos och Pamukalle. Det är verkligen att rekommendera den trippen med en övernattning. Överkommligt pris med 500 kronor per person för en övernattning och luncher och middag inräknade.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Helena Jensen | Svar 20.07.2013 18:12

Kul Bosse ska bli intressant att följa sidan

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

20.11 | 14:01

Tack det samma Anders. Nyu kan du resa billigt med Pegasus och uppleva gamla minnen i Altinkum/Didim eller inte vaför vackra Marmaris.

...
19.11 | 22:40

Merhaba Bosse, tack för ett fantastisk kul samtal idag. Anders från hallströmsgatan i Västervik.

...
15.01 | 12:01

Hej!'
Kul att se sidan. Imponerande vad du har fått till!
Synd att man är så kär i England!
Hej
Pia-Kristina

...
09.08 | 22:08

Lite tips på bra och billiga hotell/boende och var man bokar billiga resor

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS